parajumpers purchase-Windows-8.1 Enterprise-Key Windows-8.1-Enterprise-key chrome hearts online

Efectele negative ale cafelei

cafea

Cafeaua este unul dintre cele mai vandute produse de pe piata. Un singur bob de cafea contine circa 2000 de substante, de la grasimi, la proteine, glucide, saruri minerale si uleiuri eterice. Dintre toate acestea, nu toate sunt benefice organismului, unele fiind considerate chiar compozitii chimice. Multa lume nu stie ca, ceaiul contine de doua ori mai multa cofeina decat cafeaua: o ceasca cu ceai are de doua mai multa cofeina decat una cu cafea, insa, pentru a prepara aceast ceai, se ia o cantitate mica de frunze de ceai.

O cafea obisnuita contine circa 0.2 grame de cofeina, iar un ceai puternic contine 0.1 grame. Cel mai des cafeaua mareste reflexele conditionale, mareste activitatea locomotorie si totodata mareste capacitatea de munca fizica si intelectuala. Uneori cafeaua diminueaza oboseala si somnolenta, insa, dozele mari pot distruge sistemul nervos central.

Efectele negative ale cafelei

Consumul de cafea regulat duce la dependenta. O persoana care este dependenta de cafea are un sistem nervos vegetativ ce va avea nevoie mereu de cofeina pentru a se trezi. E greu pentru o persoana care este dependenta de cafea sa se trezeasca dimineata si sa plece la lucru fara a consuma macar o ceasca de cafea.

Din nefericire, nu doar dependenta este singurul efect negativ al cafelei, ci, cafeaua, elimina calciul din organism, si, cel mai des provoaca insomnie.

Cea mai mare greseala pe care o fac oamenii este ca beau cafea pe nemancate, ceea ce poate duce la patologie gastrica sau chiar la ulcer gastric.

Cum se consuma corect o cafea?

Cel mai des oamenii consuma cafea nu dupa reteta, ci dupa cum stiu sa o faca. Cel mai des aceasta are putina apa ceea ce o face sa fie foarte tare, lucru complet gresit.

Apa folosita trebuie sa fie curata si totodata, trebuie incalzita pana la circa 96 grade celsius.

Alimentatia rationala recomanda folosirea cafelei, insa, nu mai mult de 1-2 cesti pe zi.

Efectele benefice ale cafelei

Cafeaua mai are efecte benefice, de la micsorarea riscului de a face astm, ciroza si diabet, pana la aminoacizii ce sunt considerati benefici pentru organism. S-ar parea ca uneori cafeaua protejeaza organismul si de cancer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>